donderdag 20 augustus 2015

Alles andersom

De afgelopen dagen zijn we druk in de weer geweest met het regelen van een auto, wat laatste bankzaken, verzekering enz. Met enige trots kunnen we melden dat het ons gelukt is! Onze eerste grote aankoop samen trouwens, en als je het mij vraagt is zeker de chauffeur-hunk die erbij kwam echt een beauty, maar oordeelt u vooral zelf! 
Op voorhand wisten we natuurlijk wel dat ze hier links rijden, maar het blijft toch gekker dan verwacht! Het aantal keren dat we schrokken van een 'lege' auto midden op straat, gewoon omdat de chauffeur aan de andere kant zit, is al niet meer te tellen. Ik word nog vaak op het nippertje door Hendrik tegengehouden als ik een straat wil oversteken nadat ik alleen links heb gekeken (woeps!) en met de eerste auto-testrit vertrok Hendrik vol overtuiging al spookrijdend in een (godzijdank) doodlopende straat. Gelukkig zijn we met twee en is er altijd wel één van ons twee goed genoeg wakker om de ander tegen te houden. Goei team, wij twee!
Naast het verkeerd kijken/rijden zijn er ook iets subtielere verschillen. Aan een rond punt zegt onze gps bijvoorbeeld dat we de eerste afslag moeten nemen terwijl het eigenlijk de derde is (aja, want die denkt dat we rechts rijden) en worden de ruitenwissers nog af en toe verwisseld met de pinkers (de teller staat op 6 keer ondertussen).
We hebben ineens ook kampeergerief aangeschaft waarmee we sowieso een tijdje verder kunnen (we willen op termijn ook graag een caravan, maar daarvoor kijken we rustig rond tot we een geschikte op de kop kunnen tikken) en vertrekken zo meteen richting noorden. Daar is't warmer, joepie! Want ook de seizoenen zijn hier andersom, tis dus momenteel putteke winter. Overdag hznben we tot hier toe al altijd veel chance gehad en in short & t-shirt kunnen rondlopen, maar zodra de zon weg is (en dat is om 18u al het geval), dalen de temperaturen snel. We hebben hier dus wel al ferm gebibberd, zelfs binnenshuis koelt het tot zo'n 13°C en de mensen hebben hier geen chauffage.
De kans dat we onderweg regelmatig ergens gratis wifi tegenkomen is wel kleiner dan in Brisbane, dus allicht duurt het hierna wel een beetje langer voor jullie iets van ons horen.
Update: ondertussen eerste nacht in onze tent doorgekomen.. 
Tent bleek te klein voor de luchtmatras en 't heeft gegoten vannacht. Blijkbaat zijn ze ook op de regen niet zo voorzien, alles was kleddernat. Maar tis hier wel prachtig, echt! Dat maakt alles goed. En we hebben ondertussen onze zeiknatte tent kunnen ruilen voor een grotere nieuwe droge (onderhandelingstalenten: check!) en gaan dus met goeie moed verder :) op naar de zon!
Veel liefs! 
Nele

Geen opmerkingen:

Een reactie posten