dinsdag 8 september 2015

Danke danke danke!

Vorige week kreeg ik er een rimpel bij, zo werd beweerd. En Hendrik nog een extra grijs haar van mijn gejoel bij alle lieve berichtjes ;-) Het was een fantastische dag! Zoveel leuks dat het efkes duurde om het allemaal te verwerken en de tijd te vinden om er eens een beetje over te bloggen. Ik weet nog altijd niet zo goed waar te beginnen, dus hier gewoon in willekeurige volgorde de hoogtepunten van mijn eerste Australische verjaardag: 

 • wakker worden aan dit strand:

 • Pancakes als ontbijt. En koffie. Mmmm koffie! Kenners weten dat ik gelukkig word van zo'n dingen. Maar zelfs kenners kunnen zich niet voorstellen hoé gelukkig ik daar op dat moment van werd. Koffie is hier een zeldzaamheid geworden aangezien we zelf nog altijd geen vuurtje hebben. Het voordeel is dat zelfs een kop oploskoffie echt echt echt goed smaakt. Gene zwans!
 • uitstapke naar de Birthday Creek Falls. Ja, die heten echt zo! En nee, da's geen tropisch toeristenpark ofzo, maar gewoon echt watervallen. Schoon! Hendrik had er al wat foto's van gepost in zijn vorige blogbericht, maar bij deze is ook bewezen dat het echt zo heet:  • zwemmen in één van de vele gratis openluchtbaden die hier zijn. Voor Australiërs zijn die precies ook nog te koud, dus er is nooit veel volk. (ja, op de achtergrond is de zee te zien, maar die is nogal wild en met gevaar op giftige kwallen).

 • eindelijk eens een suuuperheldere sterrenhemel, en er echt van kunnen genieten. Toen we pas aankwamen voelde het een beetje onwennig om hier naar de sterren te kijken. Je kan een hele dag doen alsof je eigenlijk toch niet zo ver van huis bent, maar als je 's avonds naar boven kijkt en de grote beer is er niet... zoiets. Maar zo ongeveer sinds mijn verjaardag begin ik de sterrenbeelden van hier te herkennen en is het zalig om uren te zitten kijken. Tis hier ook superdonker 's avonds, dus er zijn miljoen keer meer sterren dan thuis!
 • Een kleine dingo gespot! Voor het eerst in het wild! Hoera! Daar is geen foto van waarop je meer kan zien dan twee kleine oortjes, dus bespaar ik u de zoektocht.

 • Een douche! Een echte! Warme! Afgesloten enal! En zeep! Must I say more?
 • Beste pizza van mijn leven gegeten.
 • De waitress die Hendrik 2 kletsen op zn polleke gaf omdat hij van mijn pizza at.
 • Sticky date pudding met verjaardagskaarsjes erop. Ik weet het, dat klinkt echt heel erg vies, maar is eigenlijk wel lekker! Het is ook niet echt pudding, meer een soort van plakkerige taart, met caramelsaus. Mmm :)
 • Random mensen die mij een gekukkige verjaardag wensten. En happy birthday zongen. Het kon mijn traditionele gezinsverjaardagskoor niet vervangen, maar allez, ze deden wel heel erg hun best ;-)
 • And last but not least: keiveel lieve berichtjes via allerlei kanalen. MERCI allemaal! Zonder jullie was het, hoe sjiek en mooi en fantastisch ook, toch een klein beetje eenzaam geweest. Jullie waren de kers op m'n stickydatepudding! Waarvoor zeer veel dank :-)

Toedeloe! 

2 opmerkingen: