donderdag 24 september 2015

Goede leven

Hallo lieve kijkbuiskinderen.
Jullie hebben een tijd moeten wachten op het vervolg van ons spannende relaas. Hoofdstuk 12 eindigde met een hoop op beterschap sinds de garagisten ons elk op hun eigen manier probeerden te bedriegen. 
Awel, nu is't onze beurt. Niet op de illegale manier, hoewel ik op het puntje stond om een motorbende op de Moorooka's af te sturen. Een vriendelijke man op de Ingham camping had me deze dienst aangeboden. 
Gelukkig is er Nele en een goed geweten. We proberen nu op een slinkse wijze ons geld terug te krijgen, wat wel een maand of 9 kan duren. Als dat lukt, gaan we daarmee misschien nog effe naar Nieuw Zeeland. Misschien hé! 

Intussen hebben we het goede leven teruggevonden. 

Nele had gevraagd om deze niet te posten. 

Ze had wel gevraagd om te proeven

Eindelijk hebben we een verse Piña colada kunnen maken. Hoe doet men dat met alleen uw handen? 
- Zoek op het witte tot lichtgoude strandzand (met uitzicht op een eilandje of vier) naar een steentje. 
- Smijt het steentje in de richting van een kokosnotenbundel. Als het echt heel hoog is kan het zijn dat ge veel pogingen nodig hebt :-)
- Raap de kokosnoot op. De schil moet eraf en da's een probleem. Klop heel hard op alles wat drie keer harder is dan een knie. Peuter met uw vingers die schil eraf, best te beginnen vanaf de puntigste kant. Daar is de schil ook het dikst. 
- Nu heb je een kokosnoot. Je hebt ook versgeperste ananas nodig. De brikken uit Coles of Woolworths zijn best ok. Zie (*) voor nog een tip. 
- Rum is gemakkelijk te verkrijgen. Tenzij je aboriginal bent. Zonder zwans, het Australische beleid voor alcohol voor 'indigenous people' is niet alleen een apart hoofdstuk in de cursus Responsible Serving of Alcohol, maar ook een griezelig zuivere vorm van racisme. Triest. 
Daarom kozen we niet voor een plaatselijke rum, hoewel ze in deze streek suikerriet kweken alsof ze de chinezen willen spijzen. 
- Als ge dan toch in de likeurshop zijt, koop snel een zakmes om een holleke te peuteren (er zijn er drie in elke koko) of maak één barst in de noot, zodat niet al het sap eruit loopt. 
- De rest is een kwestie van esthetische voorkeur. 

Aangekomen in Cairns heb ik ervan geprofiteerd om een eeeeecht heel goede didgeridoo te bestellen (op rentevrije afbetaling, we hebben nog even tijd om deftig werk te vinden) en lessen te volgen bij een grave gast. En de Wik mag een stuk of twee verwachten met didgeridoo en fanfare. 
We hebben ook samen een aboriginal schilderijtje gekocht. Volgende keer volgt een foto daarvan. 
Nu zijn we in Kuranda, een hippiestadje bovenop een berg vol tropische bomen en planten en beesten. Hier gaan we dit weekend even geld verdienen en dan waarschijnlijk terug naar Cairns om het op te doen. Haha!
Dit is niet van ons, maar wel een mooi schilderijtje
(*) Ooit al lamsvlees met ananassap geprobeerd? 't was een beetje toeval, het overschot van ananassap moest op... maar 't is suuuperlekker!Geen opmerkingen:

Een reactie posten